Communal Area Block Paving Project In Peterborough, Cambridgeshire

Project Information & Residents Needs

This 153m2 project in Peterborough, Cambridgeshire was completed on the 10th September 2021 and involved us excavating & block paving 3 pathways and 2 entranceways in a communal area of a block of flats.

The management company wanted to create improved access around the communal area of the flats by replacing the existing slab pathways and concrete/soil area with block paving as well as creating improved access from the garages to the flat entrances by replacing the concrete entrance and part of the grass area with the same block paving.

Entrance To Side Of Garage

We firstly excavated the concrete area down the side of the garages to a suitable depth and sub-based the area with our own crushed hardcore to give a long lasting, sturdy base which was then flattened by a 1 ton roller. We then screeded a 50mm layer of sand and laid the block paving in a 90 degree herringbone design, using brindle as the main colour with a charcoal border.

Pathway From Garages To Entrance

We then excavated the marked out grass area to a suitable depth and sub-based the area with our own crushed hardcore to give a long lasting, sturdy base which was then flattened by a 1 ton roller. We then screeded a 50mm layer of sand and laid the block paving in a half bond design, using brindle as the main colour with a charcoal border.

Two Pathways Around Flats

We then excavated the slab pathways to a suitable depth and sub-based the area with our own crushed hardcore to give a long lasting, sturdy base which was then flattened by a 1 ton roller. We then screeded a 50mm layer of sand and laid the block paving in a 90 degree herringbone design, using brindle as the main colour with a charcoal border, while also installing 4 recessed manholes.

Area To Rear Of Flats

And finally we removed part of the fence and excavated the area to the rear of the flats to a suitable depth and sub-based the area with our own crushed hardcore to give a long lasting, sturdy base which was then flattened by a 1 ton roller. We then screeded a 50mm layer of sand and laid the block paving in a 90 degree herringbone design, using brindle as the main colour with a charcoal border, while also installing 2 recessed manholes.